2010/02/16

Ville Valo: "My good songs come from my muse, my bad ones are because of my postcode."

Ville Valo open door to his home exclusive for Metal Hammer In february issue of Metal Hammer Magazine Ville has opened the doors to his home & for the first time a magazine has been allowed to document his domain.First english, then slovak translation.

"What people need to understand is that I need to sleep, and that I work here. This is the most wretched abomination of palaces but it's also my home and it's sacred. I shouldn't be rude, my Mom says, but I live here. I try to be polite but sometimes it's just like, 'Get the fuck out.'"

So why then he decided to invite Metal Hammer inside?
"Well, maybe through this people will see it's just a place. It might have weird objects in it, or look like a cabinet of curiosities, or a warehouse. But it's also like:'See? This is the room I can't work in because you keep interrupting me!'"

And that place really have weird objects in it.....a steeple-shaped Bavarian altar, a canvas depicting St. Erasmus having his intestines pulled out, huge stag atop a piano,....and at least 30 stuffed owls of every colour and size.
"I read the Bible every day.", says Ville grinning impishly as he switches the light on his bathroom to reveal he's wallpapered it with pages ripped from a King James edition.
Ville Valo open door to his home exclusive for Metal Hammer
So well, these are pictures from Ville's house. He opened the doors for us to see it, so appreciated that and do not disrespect him by interrupting during his free time. Notice, it is his home, not gallery open for fans, or hormone-controlled teens. So please do not knock at his door at 5 in the morning, as he mentioned in this interview for MH.
He is artist, musician, he needs his rest, his space, his privacy. He is doing and I hope, he still will do so many for us, his fans; so at least, the minimum we can offer him is our respect.
And as he also said: "My good songs come from my muse, my bad ones are because of my postcode." Keep that in mind when you next time will not respect that yellow sign on the door 'I want to be alone'
Thank you.

Vo februárovom vydaní časopisu Metal Hammer Ville otvoril dvere svojho domova a po prvý krát bolo dovolené nejakému časopisu zdokumentovať jeho príbytok.

Ville Valo open door to his home exclusive for Metal Hammer"Čo musia ľudia pochopiť je, že potrebujem spať, že tu pracujem. Je to najväčšia ohavnosť palácov, ale zároveň je to môj domov a je nedotknuteľný. Nemal by som byť nezdvorilý, hovorieva moja mama, ale žijem tu. Snažím sa byť slušný ale niekedy mám chuť len povedať, 'Odpáľte do....'"

Tak prečo si sa rozhodol pozvať dnu Metal Hammer?
"No, možno takto ľudia uvidia, že je to len miesto. Možno, že sú v ňom podivné objekty, alebo že môže vyzerať ako kabinet kuriozít, alebo sklad. Ale taktiež je to ako: 'Vidíte? Toto je izba, v ktorej nemôžem pracovať, pretože ma neustále vyrušujete!'"

A to miesto je skutočne plné divných objektov.... špicatý bavorský oltár, obraz zobrazujúci Sv. Erasma s vytiahnutými vnútornosťami, obrovský jeleň nad klavírom,....a prinajmenšom 30 vypchaných sov v rôznych farbách a veľkostiach.
"Bibliu čítam každý deň." hovorí Ville nezbedne sa uškŕňajúc ako zapaľuje svetlo v kúpeľni, odhaľujúc tak, že vytapetoval steny so stránkami vytrhnutými z knihy kráľa Jakuba.

Takže, toto sú obrázky Villeho domu. Otvoril nám dvere, tak si to vážte a neznevažujte ho vyrušovaním počas jeho voľného času. Uvedomte si, je to jeho domov, nie galéria otvorená pre fanúšikov, alebo hormónmi kontrolovanej mládeže. Takže prosím, neklopte mu na dvere o piatej ráno, ako spomenul v tomto rozhovore pre MH.
Je umelec, hudobník, potrebuje svoj pokoj, svoj priestor, svoje súkromie.... Robí, a dúfam že stále bude, tak veľa pre nás, pre jeho fanúšikov, takže prinajmenšom, to minimum, čo mu môžeme ponúknuť, je náš rešpekt.
A ako sám povedal: "Moje dobré skladby vzišli z múzy, moje zlé kvôli smerovému poštovému číslu." Pamätajte na to keď nabudúce nebudete rešpektovať ten žltý oznam na dverách 'Chcem byť osamote'
Ďakujem.

Source/zdroj: quotations from Metal Hammer
Pictures: Metal Hammer

No comments: