2010/05/12

Novy Popular: Interview with Ville Valo

Slovak mass-media noticed existence of HIM, hurray!
In last issue of Novy Popular is published interview with Ville Valo, done in March 2010.
Short extract:
"The ability to create something beautiful, with flowing emotions and energy to other people is a gift, which has also its second side. Fate gives to sensitive artists not only talent but also something else, what is making them, as on rocking pendulum, going from euphoria back to other extreme – depression, from which they are trying to escape. One say, art is being born in pain. Ville Valo, singer and songwriter of Finnish rock band HIM, knows better."
I respect editors requirements to published translation a bit later, but for sure you will find it here :)

Slovenské médiá zaregistrovali existenciu HIM, hurá!
V poslednom čísle Nového Populáru je rozhovor s Ville Valo.
Keďže rešpektujem požiadavku redakcie, slovenské znenie rozhovoru uverejním až po vydaní ďalšieho čísla dvojmesačníka.
Zatiaľ krátky úryvok a odporúčanie si ho zakúpiť. Minimálne "zberatelia", predsa len, články o HIM v slovenských médiách sú takmer raritou.
"Schopnosť vytvoriť niečo krásne, z čoho prúdia emócie a energia aj k iným ľuďom je dar, ktorý máva aj druhú stranu mince. Senzibilným umelcom zvyknú sudičky okrem talentu pridať ešte čosi ´ďalšie, čo ich z eufórie, ako na rozhojdanom kyvadle, odvezie späť do druhého extrému - k depresiám, z ktorých hľadajú únik. Hovorí sa, že umenie vzniká v bolestiach. Svoje o tom vie aj Ville Valo, spevák a skladateľ fínskej rockovej skupiny HIM."

1 comment:

oct3174 said...

Sounds like an interesting interview..thanks for the exerpt and translation.